Trehundrade åseriet: Turist i USA- San Francisco i ottan…

På grund av tidsskillnaden var vi vakna tidigt imorse och eftersom det var fint väder kunde vi lika gärna ta en promenad i grannskapet resonerade vi. I Fisherman’s Wharf där vi befinner oss, är det massor med turister och det märks på affärsinnehavare och andra som bor här, att de är vana att visa folk till rätta. Vi gick inte mer än två kvarter så hittade vi en perfekt plats att fånga Alcatraz på bild. Det var precis nere vid vattnet, så det var många sjöfåglar i närheten också. I vattnet nedanför den gamla hamnen låg ett gäng gubbar och tränade simning, eller vad de nu gjorde… De var i alla fall i vattnet. Jag tänkte på vänner till mig, som oberoende av varandra sagt att vattnet här är ungefär 17 grader. Vem vill simma då? 😉

På samma tur hann vi även få en uppfattning om hur tvära backarna i San Francisco verkligen är… Plötsligt hittade vi en liten restaurang som hette IHOP. Därinne var massor av personer som alla var 70+ och alla åt de frukost av den mer traditionella sorten, amerikanska pannkakor med lönnsirap eller olika äggrätter med bacon… Vi gick in… Det var väldigt trevligt därinne och det enda som stack ut från ordningen var att vi var trettio år yngre än alla de andra… Från menyn valde jag Swedish pancakes…för att det fanns på menyn… Det smakade jättegott! Jag ska aldrig mer klaga på människor som äter köttbullar och potatis när de är på utlandssemester! 🙂

Alcatraz

Alcatraz

Mmmmmmmmmm!

Mmmmmmmm

Uppförsbacke....

Uppförsbacke….

Fågelskådning...

Om du vill läsa fler blogginlägg som handlar om mina reseminnen från USA, så kan du hitta en förteckning över dem här:

http://wp.me/p4uFqc-Ov

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.