Trehundraförsta åseriet: Turist i USA- San Francisco

Vid San Francisco Bay finns en lång rad affärsverksamheter som är direkt knutna till havet och vad det ger. Idag besökte vi en marknad som på många sätt imponerade, både i omfång och kvalitet. Både fisk och skaldjur, köttprodukter, svamp och annat såldes där, liksom vad som växer i trådgårdar och på fält… Det var helt tydligt att det var en slags ”bondens marknad” liknande dem vi har hemma i Sverige. Det  var fascinerande här var hur mycket naturen faktiskt ger här i Kalifornien. Fantastisk frukt och enormt vackra grönsaker, sida vid sida med blommor som vi i bästa fall hittar i blomsterhandeln hemma.DSC04344DSC04342DSC04340DSC04338DSC04335

Som ny i en stad beundrar jag dess miljöer och kan exempelvis förundras över hur olika man löser vanliga problem som hur man får plats med många människor på en liten yta…

I San Francisco har man varit med om en omfattande stadsbrand för drygt hundra år sedan. Det finns en äldre bebyggelse kvar, men många delar av staden är hypermoderna. Som turist faller jag ändå för de äldre stadsdelarnas generösa fasaddekorationer och den stora variation som råder där. Dessutom är det intressant att se hur OLIKA byggnader kan se ut, trots att de står sida vid sida.DSC04357

DSC04359Vi hade planerat att åka i backarna med spårvagnar idag… och först var det en spårvagn, men sedan fick det duga med de kabeldragna bussarna. DSC04162Vi åkte iväg långt bort längs Market Street, eftersom vi ju redan var vid Market Place.Sedan gick vi ur och valde att gå in i ena hörnet av Golden Gate Park för att på det sättet kunna gå en genväg till en korsande gata och åka tillbaka igen. Väl inne i parken såg dottern plötsligt en tvättbjörn som gick i sakta mak där bland träden! Den klättrade upp i ett träd och sedan vidare allt högre upp i grenverket, tills den slutligen var helt dold. Kul ändå att samma dotter som häromdagen såg en alligator i Miami, nu också sett en tvättbjörn i San Francisco!

DSC04173 (2)När vi till slut lyckades hitta en ny buss så åkte vi med den ett bra tag tills den slutligen stannade strax före Golden Gate och vi gick ur en stund för att återta kontrollen över färdvägen…

Om du vill läsa fler blogginlägg som handlar om mina reseminnen från USA, så kan du hitta en förteckning över dem här:

http://wp.me/p4uFqc-Ov

DSC04376DSC04371

DSC04347DSC04368

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.