Etthundrafemtiosjätte åseriet- Stoppa plågsamma skolförsök 2

”Vi vill va’ med och bestämma!” ropade Valle och Viktor åt Ville när de tyckte att han körde över dem fullständigt i beslutsprocessen. Efter mycket om och men, så fick de vara med och bestämma…men INTE om INSTRUMENTEN…!  menade Ville. Nu råkade det ju vara så att det var precis om instrumenten som Valle och Viktor ville vara med och bestämma. Varför då? Jo, för att det var just instrumenten som var de allra viktigaste detaljerna i deras show…

På senare tid har vi kunnat läsa hur olika remissinstanser delat sin synpunkt på betyg från årskurs fyra. En efter en har de sågat idén, mot bakgrund av olika teorier och beprövad praxis. Jag var en av dem som delade mina synpunkter i frågan i ett av mina åserier. Jag har jobbat med årskurs fyra  och jag har tillräckligt många år i skolan i bagaget för att dessutom veta hur det känns när det kommer nya direktiv uppifrån, utan att skolan ges möjlighet att implementera allt det nya. Läs gärna återigen det etthundrafyrtiosjätte åseriet om betyg från fyran!

http://wp.me/p4uFqc-l1

Politisk kohandel är skälet till att vi nu möter en situation där skolor kan ansöka om att på prov införa betyg från årskurs fyra från 2017. Försöksverksamheten ska utvärderas så småningom. Min åsikt står fast: #Stoppa plågsamma skolförsök!

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article20300101.ab

Om skolan får vara i brännpunkten för överenskommelser under en tid framöver så tillåter jag mig att hoppas…. Jag önskade mig i ett tidigare åseri att vi skulle få en bred lösning i skolpolitiken. Jag hoppas att dagens presskonferens var ett första tecken på att regeringen och alliansen sett poänger med att hitta den minsta gemensamma nämnaren. Kan vi få hoppas på att man lyckas genomföra fler reformer i skolan? Kan vi då också få önska att dessa reformer inte enbart innebär förändring, utan också en förväntad och tydlig förbättring i något avseende?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.