Trehundraåttonde åseriet: Turist i USA- Naturliga vägvisare på resan? Ett pärlband av Outlets längs vägen…

Jag är dammsugarförsäljarnas drömkund! Jag köpte faktiskt en dammsugare av en dörrknackare en gång…eller ja…jag och pappa provade dammsugaren i ett par timmar tillsammans med försäljaren på vår vardagsrumsmatta innan mamma kom hem och avgjorde affären…

Green_0020_Tick_answer_1_xlarge

Vad jag vill säga är att man kan sälja en gråsten till mig utan att jag får för mig att pruta. Jag är ingen förhandlare i affärssammanhang… Mina elever brukar skratta åt mig när jag berättar om olika situationer i andra länder, där jag varit helt ovetande om att man borde pruta… Jag har till exempel köpt både tyger och skinnjackor till ”första utropspris” helt enkelt för att jag inte fattade hur man gör när man prutar. En gång tog två av eleverna tag i saken och förevisade för mig, med hjälp av en liten ”teater” hur det brukade gå till i deras hemland. Jag insåg att det måste ta ÅR att lära sig tekniken. Inte hade jag fattat att man både kunde ”gå bort från affärren” eller ”bli arg på låtsas” över det ”oskäliga priset”. Jag brukar betala den summa försäljaren säger… 🙂

utropstecken

Men så mycket KUND är jag ändå att jag inser vad smarta de har varit längst Highway 1 och även i andra delar av USA, de där affärsidkarna som öppnat Outlets i varje liten byhåla. Faktum är att det är väldigt tätt mellan stora och fina Outlets med många olika märkesaffärer sida vid sida i ett gemensamt koncept.

Gloucester Outlet

Vet ni vad då? Det går liksom inte att passera förbi dem heller, för inuti bilen finns två levande larm, som tjuter om man råkar missa avfarten… Döttrarna fyndar på varje outlet…:)

Vemvet

Idag när vi drar vidare mot Los Angeles är det två olika Outlets som blir våra större rastplatser, där vi kan vila vägen lite och äta eller fika. Den andra av dem ska vi stanna vid för att den av kyparna på Madonna Inn tipsade oss om en fantastisk pizzeria där, ett familjeföretag där man gör allting från grunden. Tomatsåsen i pizzan är enligt familjefaderns eget recept… Vi får väl se om vi tycker att de har en godare pizza än kvarterspizzerian Etna på Högbergsgatan! 🙂

Om du vill läsa fler blogginlägg som handlar om mina reseminnen från USA, så kan du hitta en förteckning över dem här:

http://wp.me/p4uFqc-Ov

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.