Tvåhundrasjunde åseriet- Yes! Frisk och kry dan före dan!

I #Etthundrafyrtiotredje åseriet, för exakt ett år sedan hade jag tydligen dragit på mig en förkylning så här dagen innan skolan börjar… Oflyt! I år har jag visserligen fortfarande ont i ena foten, precis som före jul, men förkyld är jag inte! 🙂

En av många ”första dagen efter lovet”, för något år sedan, pratade jag med en av IT-killarna, apropå att jag hade glömt mitt lösenord för inloggning i vårt intranät. Jag trodde att jag var den enda slarvmajan i den skolan, men där hade jag fel… Tydligen var det ett återkommande ärende för IT-avdelningen första dagen efter alla lov … Det är härligt att utvecklingen går framåt i IT-världen, för nu är det ofta väldigt enkelt att generera ett nytt lösenord på egen hand. Det jag däremot har tänkt ett extra varv på är hur det kunde komma sig att så många var i detta teflonminnestillstånd sin första dag på jobbet. Det är min förhoppning att kollegorna som likt mig uppsökte IT-avdelningen dåförtiden, gjorde det för att de hade lyckats väl med att koppla av från jobbet,  även om de alltså hade kopplat av så väl så att allt hade glömts bort… Under jullovet har jag också denna gång hunnit med att koppla av, att umgås med släkt och vänner, läsa och skriva och göra sådant jag uppfattar som guldkant i tillvaron. Jag hoppas att jag ändå, trots denna avkoppling, ska minnas mina lösenord imorgon. Gör jag inte det, så kan jag ju alltid generera nya! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.