Trehundranittiofjärde åseriet- FN-dagen i den bästa av världar-En utopi?

#asaole, world-map-153509_640

I en drömd framtid omfattas hela mänskligheten av de mänskliga rättigheterna och fred råder. I denna drömda framtid har mänskligheten satt sig över de meningsskiljaktigheter som lett till konflikter och krig tidigare. Man har äntligen förstått att det är nödvändigt för mänsklighetens överlevnad. I denna drömda framtid fungerar FN som en samordnare för att alla de goda idéerna ska komma så många som möjligt till del.

Denna FN-dag 2016, då vi kan se direktsända och fruktansvärda bilder från en lång rad vapenunderstödda konflikter, har FN en viktigare roll än någonsin.

Känslan av att FN är långt, långt bort ifrån den drömda skisserade framtiden får inte ta överhanden… Trots det nedslående budskapet som vi ständigt blir överösta av via media, väljer jag att fortsätta hoppas. För FN är trots sin nästan utopiska målsättning som ett sista halmstrå när freden känns avlägsen. FN är som en manifestation över det godas envishet. Att stödja FN som idé är att ge freden en chans!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.