Etthundrafemtiofemte åseriet- Kärt återseende och guldkantade flashbacks

Under studiedagar är det väldigt olika upplägg för oss lärare. Det kan vara någon extern föreläsare som besöker skolan och all personal lyssnar gemensamt. Det kan även vara någon form av teambuilding där man åker till en kursgård eller liknande för att uppleva en annorlunda arbetsdag där sammansvetsande aktiviteter är i centrum. I andra fall kan det i stället vara så att man jobbar på arbetslagsnivå eller fått möjlighet att lägga tid på sitt eget pedagogiska arbete. Oavsett vilken aktivitet som är i fokus dessa dagar, så brukar jag notera att det är osedvanligt lärartätt på stadens restauranger. Upplevelsen att ”alla matgäster är lärare” bryts endast av en annan kategori, nämligen lediga elever och deras föräldrar…

Just idag återsåg jag en hel rad tidigare arbetskamrater från andra skolor, personer som jag nästan aldrig träffar nuförtiden, men vars yrkeskunnande och professionalitet jag värderar högt nu och har värderat väldigt högt också när jag jobbat sida vid sida med dem på någon annan skola. Det är egentligen alldeles fantastiskt vad många glada fina minnen som flyter upp till ytan i minnenas tillbringare bara genom att man möter någons leende eller glada blick!

Jag passar på att skicka en varm tackkram till alla dem som tidigare varit mina arbetskamrater i den där dagliga ekorrhjulsvardagen som så lätt går att avfärda medan den pågår, men som i efterhand faktiskt oftast är försedd med en härlig guldkant. Tack för alla guldkantade minnen jag bär med mig tack vare er!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.