Etthundraandra åseriet- Teletubbies och jag har något gemensamt!

Bastumössa natur-svart 691-sv (2).jpg (450×450)

I valet mellan att ta sig vatten över huvudet eller att se ut som en Teletubby händer det att jag väljer det senare… 😉

Dagens tema för min morgonlektion idag var årstider. Det är väldigt lärorikt att ta del av elevers olika erfarenheter av hur fenomenet årstid upplevs här och i deras hemländer. Vid några tillfällen har jag haft anledning att aktivt reflektera över hur olika det kan vara att leva i olika länder. Nu har jag ju inte varit speciellt långt bort, om man undantar USA, men trots det korta avståndet, så har jag till exempel noterat att ett regnigt England är bland det kallaste man kan uppleva, trots att temperaturen bevisligen är över noll. Det råkalla och dragiga vädret var under tre veckors tid kryddat med ständigt spöregn och jag såg inte en enda glimt av den vackra blå oktoberhimmel jag tycker så mycket om här i Sverige. Nog begriper jag att jag bara hade otur med vädret och att det förstås finns vackra höstdagar också i England…men just när något är ”för mycket” så minns man det långt efteråt.

Min man och jag reste till Skottland 1996, för att uppleva den vackra naturen och kanske gå omkring i någon nyinköpt ylletröja som matchade våra medhavda gummistövlar… Det var JÄTTEVARMT när vi var där, över +30C. Vi var inte alls förberedda på det. Vi hade med oss stövlar, regnställ, underställ, rejäla skor som tålde väta, långbyxor av kraftigare slag och så vidare… Men hur ska man stå ut i trettio graders värme med en sådan utstyrsel? Vi fick helt sonika köpa shorts och linne och flip-flops i närmaste affär!

Som tur är så håller vädret och årstiden för det mesta vad som utlovas… och just nu är det ju skumtomtarnas tid, men inte bara det, utan också den tid på året då vi har det som mörkast ute. Jag tycker att det är ganska mysigt att ”kura skymning” då. Men ibland räcker det inte att värma sig med ett stearinljus och en pläd om axlarna! Det gäller att hålla huvudet kallt!PÅ med mössan och in i bastun! Man slipper i alla fall ta sig vatten över huvudet! Och dessutom blir man ju lätt en i gänget!

teletubbies.jpg (334×250)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.